Omgekeerd bouwen

De extra stap zetten.

Met behulp van een zorgvuldige inventarisatie, werkbare planning, actief sturen in hergebruik en verkoop van materiaal kan uitstoot in een sloop tot een minimum worden beperkt. Geen berg met afval, maar een bron van nieuwe grondstoffen. Dat is wat Omgekeerd Bouwen in een sloopwerk ziet!

Opschrijven in plaats van afschrijven

Met Omgekeerd Bouwen klimmen we zo hoog mogelijk op de circulaire ladder. In onze uitgebreide inventarisatie lopen we het gebouw door, scannen we het materiaal en verdelen we het onder in: verkoop, hergebruik of recycling. Dit vertalen we naar een rapport waarin wordt weergegeven welke materialen kunnen worden hergebruikt. Zo gaan we verspilling van goede materialen tegen. Kortom, een werkwijze van opschrijven in plaats van afschrijven!

Met de inventarisatie kan een werkbare planning worden gecreëerd en actief worden gestuurd in het doorvoeren en verkopen van materiaal. Wij bezitten over een fysieke en online marktplaats, om zo op grote schaal het vrijgekomen materiaal een tweede leven te kunnen bieden. Op deze manier wordt uitstoot beperkt maar ook productiekosten van nieuw materiaal verlaagd.

Verkoop materialen
Opschrijven in plaats van afschrijven

Circulair slopen én bouwen

Circulair slopen én bouwen

In samenspraak met bijvoorbeeld een architect kunnen vrijgekomen materialen ook op locatie worden achter gelaten en hergebruikt in het nieuwe gebouw. Daarmee gaat een circulaire sloop en bouw hand-in-hand. Wat ons betreft de basis voor de nu zo belangrijke circulaire economie! Een gebouw is niet langer een berg met afval, maar kan dan worden gezien als een bron van her te gebruiken materialen en nieuwe grondstoffen. Gaaf toch?

Voorop in circulariteit

In de huidige wegwerpmaatschappij vinden wij het als Kamphuis maar wat belangrijk om ons steentje bij te dragen in de circulaire economie. Bij het zorgvuldig slopen van een bouwwerk, worden gebruikelijk veel materialen als afval beschouwd. Naast de reguliere uitstoot levert dit een belasting op het milieu. Wij zijn van mening dat dat anders kan! Door samen met betrouwbare partners op verschillende fronten na te denken over circulaire oplossingen en toepassingen kunnen we samen het verschil maken voor de toekomst. Omdat wij van mening zijn dat je ‘alleen sneller gaat, maar samen verder komt’ nemen wij deel aan een aantal samenwerkingsverbanden als Plan C en Cirkelen. Hier vergaren we niet alleen kennis in rapporten, maar delen we onze visies uit de praktijk en maken wij concrete voorstellen en plannen. Op de website van bijvoorbeeld Plan C lees je meer over deze samenwerking.

Bekijk Plan C
Voorop in circulariteit

Problemen van de toekomst

Problemen van de toekomst

Jaren geleden werd asbest tegen beter weten in veelvuldig gebruikt op de bouw. Tegenwoordig is het een normale gang van zaken om asbest te saneren onder hoge veiligheidsnormen. Ook nu zien we toepassingen van bouwmaterialen waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. Is het gebruik van pur en glaswol wel veilig en wat betekent het voor de sloopwerkzaamheden? Hoe kunnen we bakstenen weer tot nieuwe bakstenen omzetten? Zomaar een tweetal van de vele vraagstukken waar we ons bij Kamphuis mee bezig houden en de komende jaren in zullen blijven verdiepen. Hoewel we de problemen van vandaag graag uit handen nemen, denken we ook graag mee over hoe het voorkomen kan worden voor de dag van morgen!

Verkoop materialen

De vrijgekomen materialen van onze projecten geven wij graag een tweede leven. Op onze fysieke en online marktplaats bieden wij deze materialen dan ook te koop aan. Voor de handige doe-het-zelver of voor de invulling van een grootschalig bouwproject: wij hebben het juiste, afwisselende aanbod.

Verkoop materialen

Contact over de werkwijze

Persoonlijk contact staat bij ons voorop. Voor meer informatie, opmerkingen of vragen over de werkwijze van omgekeerd bouwen kunt u dan ook vrijblijvend contact opnemen met onze projectleider Jeroen Assink (0682092939).

Bel Jeroen

Verkoop materialen

Een speld in de hooiberg vinden of juist grote massa’s tweedehands bouwmaterialen: wij geven vrijgekomen materialen graag een tweede leven. Voor meer informatie over de materialen, neem contact op met Werner Maathuis (0651992073)

Bel Werner

Werken bij Kamphuis

Geloof jij ook dat alles opgelost kan worden als je nergens voor wegloopt? Ben jij het type dat verantwoordelijkheid neemt in je werk en je aan je woord houdt? Bekijk onze vacatures!

Vacatures
Omgekeerd Bouwen

Herman Gorter Complex Utrecht

Bekijk referentie