Van afvalstromen naar grondstoffen

De wereld van morgen.

Van afvalstromen naar grondstoffen

Van afvalstromen naar grondstoffen

Elk sloopproject is anders en bij elk project komen weer een verscheidenheid aan potentiële grondstoffen vrij. Een kwestie van goed scheiden. Van oudsher worden al een vast aantal aan (afval)stromen gescheiden, zoals metalen, puin en hout. Door de jaren heen zijn daar steeds meer afzonderlijke (afval)stromen bijgekomen. Tot de verbeelding sprekende voorbeelden zijn o.a. TL-buizen, vlak glas, gipsplaten en systeemplafondplaten. Genoemde voorbeelden zijn over het algemeen niet meer in de verkregen staat terug te brengen in het hergebruikscircuit, maar worden via onze recyclepartners dusdanig verwerkt dat de bruikbare onderdelen als nieuwe grondstoffen terug worden gebracht. Aangezien Kamphuis circulariteit hoog in het vaandel heeft, is onze doelstelling om de afvalstroom ‘bouw en sloopafval’ binnen afzienbare termijn te halveren. Dit is de (afval)stroom die naar de afvalverbrandingsinstallatie wordt gebracht.

Onze medewerkers zijn uitgedaagd om voor deze (afval)stroom nieuwe mogelijkheden te zoeken én met succes. Zo worden harde plastics en isolatiematerialen apart ingezameld en verwerkt. Verder wordt nog een extra scheidingsactie uitgevoerd voor hout. Door het aantal (afval)stromen te blijven uitbreiden ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor hergebruik en ontstaan nieuwe grondstoffen. De term ‘afvalstromen’ is bij Kamphuis dan ook niet meer van toepassing. Wij spreken over de grondstoffen van de toekomst!

Onze werkwijze

Bij Kamphuis slopen we al circulair sinds 1953. Dat wil zeggen: vanuit verstandig oogpunt voor wat hergebruikt kan worden en in nauwe samenwerking met erkende verwerkers. Lees meer over sloopwerken via onderstaande knop.

Werkwijze

Contact

Persoonlijk contact staat bij ons voorop. Voor meer informatie, opmerkingen of vragen kunt u dan ook vrijblijvend contact opnemen.

Contact