CO2 reductie

Duurzaam ondernemen.

CO2 Reductie

CO2 Reductie

Naast stikstofreductie, staat CO2-reductie al tijden hoog op de lijst met wereldwijde milieuproblemen. Het gas CO2 heeft samen met een aantal andere gassen de eigenschap om warmte vast te houden. Door de toename van CO2-gassen in de atmosfeer warmt de aarde dus langzaam op, met de bijbehorende negatieve effecten. Een probleem waarin iedereen een bijdrage aan kan leveren om dit te verminderen. Kamphuis heeft haar eigen Carbon Footprint uitgerekend en op basis hiervan de diverse maatregelen genomen. Zo is onze werkplaats voorzien van zonnepanelen en is de standaard verlichting aangepast naar LED-verlichting. Daarnaast wordt geïnvesteerd in elektrisch gereedschap, materieel en bedrijfswagens. Op zich geen opzienbarende en grootse aanpassingen, maar alle kleine veranderingen tezamen zorgen voor een groot effect.

In onze sloopprojecten gaan we ook aan de slag met CO2-besparing met onze sloopmaterialen. Door hergebruik van materialen (bij voorkeur op de locatie zelf) wordt aanzienlijk veel CO2-uitstoot voorkomen. Een aansprekend voorbeeldproject is de renovatiesloop van het Herman Gortercomplex in Utrecht. Hier zijn de herbruikbare materialen op locatie verkocht (reductie van transportbewegingen) en met het hergebruik is CO2 bespaard doordat nieuwe productie niet nodig is. Bijvoorbeeld door het hergebruik van 7.500 m² glazen wanden en 6.500 m² systeemwanden, hebben we berekend dat er ca. 8.100 kg CO2 bespaard is.
Kamphuis heeft de kennis en ervaring om voor circulaire vraagstukken en/of aanbestedingsvraagstukken zelf een berekening uit te voeren om de CO2-reductie voor het gehele project of op onderdelen vast te stellen. Een expertise die wat ons betreft een basisvoorziening is om in het nu, maar zeker ook in de toekomst circulaire sloopprojecten te kunnen uitvoeren. Voor vragen
over CO2-reductie of -berekening kunt u contact opnemen met Jeroen Assink.

Bel Jeroen

Onze werkwijze

Bij Kamphuis slopen we al circulair sinds 1953. Dat wil zeggen: vanuit verstandig oogpunt voor wat hergebruikt kan worden en in nauwe samenwerking met erkende verwerkers. Lees meer over sloopwerken via onderstaande knop.

Werkwijze

Contact

Persoonlijk contact staat bij ons voorop. Voor meer informatie, opmerkingen of vragen kunt u dan ook vrijblijvend contact opnemen.

Contact