Vijfhoek Oldenzaal

Slopen en saneren van winkelcentrum de Vijfhoek te Oldenzaal

Sloopwerken

In opdracht van Dura Vermeer hebben wij het sloopwerk verricht ten behoeve van de renovatie van winkelcentrum de Vijfhoek. Hierbij zijn onder andere de ingangen compleet vernieuwd. Zo ook aan de Vestingstraat waar twee tussenwoningen boven de oude ingang verwijderd moesten worden voor de vernieuwde ingang. De woningen zijn grotendeels handmatig en met behulp van klein sloopmateriaal verwijderd. Mooi detail was dat aan het einde van de sloop de toren van de Sint-Plechelmusbasiliek in het zicht kwam!

Containment

Deze sanering, onder leiding van onze DTA'er Martin Groothuis, vond plaats in 2021 in opdracht van Dura Vermeer. De sanering van het amosiet in risicoklasse 2a heeft vier dagen in beslag genomen. Op de 1e dag is het containment opgebouwd, waarna de volgende dag de brandwerende beplating kon worden gesaneerd. De 3e dag kwam de opleveringsinspectie om te zien of alles goed en kundig is verwijderd en schoongemaakt. Waarna we aan het eind van dag 4 alles hebben kunnen ontmantelen. Dit geeft maar weer eens aan hoe veilig er wordt omgegaan met het verwijderen van dit soort gevaarlijke asbesthoudende toepassingen!

1 van 11

Meer referenties

Bekijk alle referenties

Referenties

Onze werkwijze

Bij Kamphuis slopen we al circulair sinds 1953. Dat wil zeggen: vanuit verstandig oogpunt voor wat hergebruikt kan worden en in nauwe samenwerking met erkende verwerkers. Lees meer over sloopwerken via onderstaande knop.

Sloopwerken

Contact

Voor meer informatie omtrent sloopwerken, contact ons!

Contact