Sloop Oude Ambachtschool Enschede

Een sloop en sanering met een bijzondere vondst

Oude ambachtsschool Enschede

In maart 2020 hebben wij de sloop van de gymzaal bij de Ambachtsschool in Enschede afgerond en daarbij een gladgestreken ‘biljartlaken’ opgeleverd, te zien in onderstaande foto. Zowel inpandig als uitpandig aan de constructie werd asbest aangetroffen waardoor extra zorgvuldigheid was geboden.


Een bijzondere vondst
Bij de grondige renovatie sloop van de oude Ambachtsschool hebben wij een bijzondere vondst gedaan bij de laatste halte: de gymzaal. Onder de vloer kwamen wij een sigarendoosje tegen, wat een oude “handtekening” bleek te zijn van de parketteurs destijds: “Deze vloer is gelegd in 1964, de maand april door de parketteurs L. Elzinga te Zwaagwesteinde Friesland en J. Koopman te Groningen Stad en Ommelanden”. Met haar 57 jaar is de parketvloer al flink op leeftijd, maar nog zeker niet aan het einde van haar latijn. Door de vloer in compartimenten te zagen is het idee ontstaan voor hergebruik in meubilair; als tafel of bank. Al met al een mooi project met uitdagingen die we in opdracht van PHB Deventer hebben opgeleverd.

1 van 7

Meer referenties

Bekijk alle referenties

Referenties

Onze werkwijze

Bij Kamphuis slopen we al circulair sinds 1953. Dat wil zeggen: vanuit verstandig oogpunt voor wat hergebruikt kan worden en in nauwe samenwerking met erkende verwerkers. Lees meer over sloopwerken via onderstaande knop.

Sloopwerken

Contact

Voor meer informatie omtrent sloopwerken, contact ons!

Contact