Brand kruidentuin Geesteren

Met een sloop wordt meestal ruimte gemaakt voor een nieuw, gerenoveerd of gewenst bouwwerk. Slopen na een brand is andere koek, eentje die we natuurlijk het liefst niet zo vaak ‘op ons bordje krijgen’.

Veerkracht
Zoals velen hebben meegekregen, verwoestte op 16 februari 2021, een grote uitslaande brand het succesvolle restaurant de kruidentuin. Waar de corona crisis al liet zien dat deze ondernemers zich niet uit het veld laten slaan, werd ook hier de veerkracht duidelijk! Al snel kwam bij ons de opdracht binnen en konden we de sloopwerkzaamheden in overleg snel van start laten gaan.

Asbest verdacht
Omdat het bouwwerk voor 1993 dateert, is het asbest verdacht. Na een calamiteit als deze brand en de mogelijke vrijkoming van asbest, is het waarborgen van de veiligheid voor zowel onze mannen, als de omgeving dan ook onze eerste prioriteit. Een deskundig team heeft het bouwwerk kunnen demonteren en asbestverdachte onderdelen kundig weten te verwijderen voor de totaalsloop met groot materieel plaats kon vinden.

Samenwerking
Door een prettige en alerte samenwerking met andere partijen, als bijvoorbeeld Brusche Elektrotechniek kon adequaat worden gehandeld. Zo wist Brusche ons op tijd te informeren en kon de installatie onder de parkeerplaats die de verlichting regelde, bespaard gebleven worden. Zo zie je maar weer: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”.

Snel en vakkundig
Deze opdracht bestond uit het saneren van asbest, asbest-verdachte elementen en de totaalsloop van het pand en kon door het adequaat handelen met een deskundig team, snel geklaard worden. Alle heerlijke versnaperingen aangeboden door de Kruidentuin onder de werkzaamheden hebben daar ook zeker bij geholpen. Wij wensen alle betrokken, in het bijzonder Jivar Misakian en zijn vrouw Emma, ‘onmeunig’ veel succes in het opbouwen van hun (dat durven wij wel te zeggen) nóg succesvollere onderneming de Kruidentuin 2.0!

Bron afbeelding brand: Floris Kayim/New United via Tubantia

1 van 3

Meer referenties

Bekijk alle referenties

Referenties

Onze werkwijze

Bij Kamphuis slopen we al circulair sinds 1953. Dat wil zeggen: vanuit verstandig oogpunt voor wat hergebruikt kan worden en in nauwe samenwerking met erkende verwerkers. Lees meer over sloopwerken via onderstaande knop

Werkwijze

Contact

Voor meer informatie omtrent sloopwerken, contact ons!

Contact