Sloop Dr. Ariensschool en Badhuis - Hengelo

De metamorfose van twee karakteristieke bouwwerken

Eindelijk in ontwikkeling

Twee karakteristieke bouwwerken op korte afstand van elkaar in Hengelo ondergaan een metamorfose. Het hebben het hier over Het Badhuis (Haagse stijl, dateert uit 1932) en de Dr. Ariƫnsschool (Neorenaissance stijl, dateert uit 1880), gelegen aan de Oldenzaalsestraat, op een steenworp afstand van het centrum van Hengelo. Beide gebouwen stonden al jaren leeg, maar worden nu door Domain Vastgoed getransformeerd tot appartementen. Het tussenliggende voormalige poppodium Metropool wordt volledig gesloopt. Om dit mogelijk te maken heeft Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering de eerste stap tot deze transformatie mogen uitvoeren, de asbestsanering, sloop en bodemsanering. Gestart is met de Dr. Ariƫnsschool. Hier zijn in eerste instantie alle asbesthoudende materialen gesaneerd. Met name op de zolder met houten vloer en dak hebben onze saneerders hun jarenlange ervaring kunnen inzetten om de diverse asbesthoudende toepassingen te saneren. Vervolgens zijn de noodzakelijke sloopwerken uitgevoerd, om de renovatie van het pand mogelijk te maken. Hierbij is ook de imposante binnentrap behouden gebleven. Na de renovatiesloop van de school is het Metropool gesloopt. Het poppodium waar menig bekende band heeft opgetreden, stond al jaren leeg en is verhuisd naar het station.

Als laatste was het de beurt aan het oude Badhuis. Ook dit gebouw stond al decennia leeg waardoor het dak grotendeels was ingestort. Omdat in de dakconstructie ook asbesthoudend plaatmateriaal verwerkt was, is de sloop van het bouwwerk grotendeels onder asbestcondities uitgevoerd. Ondanks de slechte staat van het pand, zijn toch enkele karakteristieke onderdelen van het pand bewaart gebleven, waaronder een deel van de oude omkleedruimtes en de entree. Tot slot heeft Kamphuis de bodemsanering uitgevoerd op een klein deel van de projectlocatie. De verontreinigde delen van het perceel zijn hierbij ontgraven en afgevoerd naar een erkend verwerker. Met de afronding van deze werkzaamheden heeft Kamphuis het project overgedragen aan Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen, die de bouwwerkzaamheden uitvoert. Benieuwd naar de nieuwbouwplannen, bekijk ze via onderstaande link.

Zie plan
1 van 15

Meer referenties

Bekijk alle referenties

Referenties

Onze werkwijze

Bij Kamphuis slopen we al circulair sinds 1953. Dat wil zeggen: vanuit verstandig oogpunt voor wat hergebruikt kan worden en in nauwe samenwerking met erkende verwerkers. Lees meer over sloopwerken via onderstaande knop.

Sloopwerken

Contact

Voor meer informatie omtrent sloopwerken, contact ons!

Contact