Stadhuis Almelo

Na jaren van wikken en wegen is besloten het voormalige stadhuis van Almelo te saneren en slopen. Wij hadden in 2020-2021 de eer om dit mogelijk te maken!

Een imposant skelet

Bij het inventariseren van het pand bleek veel asbest aanwezig te zijn op diverse, moeilijk bereikbare plekken. Een grote klus die vervolgde in het zorgvuldig verwijderen van het asbest, onder meer als verloren bekisting. Onder strikte veiligheidseisen voor ons en de omgeving is deze klus verantwoord geklaard. Naast de asbesthoudende toepassingen moest het gebouw ook compleet gestript worden. Voor de bouwvak van 2020 konden we het gevelwerk en kozijnen van het oude stadhuis verwijderen en daarmee transformeerde het bouwwerk in een imposant skelet. In het begin van 2021 konden we beginnen met de constructieve werkzaamheden.

Slopen met aandacht

Ruim 30 jaar is het stadhuis een van de belangrijkste publieke gebouwen voor Almelo geweest. De renovatiesloop van zo’n bijzonder gebouw gebeurt dan ook zeker niet zomaar. Dit vraagt om een duidelijke inventarisatie, maatwerk en de zachte hand waar nodig. Met een duidelijke communicatie onder de collega’s, maar ook tussen opdrachtgever en projectleider voeren wij deze werkzaamheden volgens planning uit.

Een bijzondere werkomgeving

In het midden van de stad vraagt een sloop om extra veiligheidseisen, een oplettend oog en veilige af- en toevoer van ons en vrijgekomen materiaal. Met het plaatsen van meterslange bouwhekken rondom de sloop is een werkbare ruimte gecreëerd. Achter die hekken hadden wij op de hoogste verdiepingen in het skelet zicht over de hele stad. In de kelder, die deels diende als atoombunker, was het als een ‘decor voor een horrorfilm’, zoals de Tubantia ook schetste in 2021. Een unieke werkomgeving waar we ons maar wat bewust van zijn. Mede daarom zijn we trots op deze uitdagende opdracht!

1 van 7

Meer referenties

Bekijk alle referenties

Referenties

Onze werkwijze

Bij Kamphuis slopen we al circulair sinds 1953. Dat wil zeggen: vanuit verstandig oogpunt voor wat hergebruikt kan worden en in nauwe samenwerking met erkende verwerkers. Lees meer over sloopwerken via onderstaande knop.

Werkwijze

Contact

Voor meer informatie omtrent sloopwerken, contact ons!

Contact