Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Kenmerkend voor onze manier van werken is actieve samenwerking, korte lijnen en duidelijke communicatie. We onderstrepen het belang van een goede relatie, tussen medewerkers onderling én met de opdrachtgever. Onze mensen lopen nergens voor weg en nemen verantwoordelijkheid voor elke opdracht.

Onze werkwijze

Whitepaper

Meer weten over Sloopwerken? Download onze whitepaper met aanvullende informatie over Sloopwerken.


download

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Werkvoorbereider / projectleider en kwaliteitsmedewerker Sloop

Tom Holsink

Totaalsloop Ziekenhuis Oldenzaal fase 2

Projectdetails

Het MST (Medisch Spectrum Twente) investeert 14 miljoen euro in de renovatie van het ziekenhuis in Oldenzaal. Het kleinschalige ziekenhuis wordt door de verbouw een centrum voor poliklinisch onderzoek en –behandeling en acute zorg. Op onze website hebben we al eerder aandacht besteedt aan fase 1 van de werkzaamheden. Nu is het tijd voor fase 2.

Fase 2 bestaat uit de sloop van het voormalig beddenhuis van het ziekenhuis, ook wel ‘de banaan’ genoemd. Dit deel van het ziekenhuis dateert uit de jaren 50 en heeft haar bijnaam te danken aan de boogvorm waarin het gebouwd is. In het voormalig beddenhuis zijn veel asbesthoudende materialen toegepast. Even een greep uit het assortiment dat door onze asbestsaneerders vakkundig gesaneerd is: asbesthoudend zeil met lijmlaag, kit, board, pakkingen in radiatoren en ventilatiebuisjes in de dakrand.

Na de asbestsanering is het tijd voor de sloop van het pand. Het pand zelf is relatief eenvoudig om te slopen. De uitdaging in dit project zit in het feit dat het te slopen pand aan één zijde op nog geen twee meter staat van de net gerealiseerde nieuwbouw. Een grote uitdaging. Om de nieuwbouw te beschermen tegen de sloopactiviteiten, is een prachtige oplossing gevonden. In onze opslag stonden nog een aantal grote stalen hekwerken afkomstig van een eerder uitgevoerde sloop. Door de hekwerken af te timmeren, aan elkaar te koppelen en vervolgens met een kraan tussen de twee bouwdelen te hangen, is de nieuwbouw beschermd tegen al het geweld van de sloopactiviteiten. En de constructie heeft dienst bewezen, schade aan de nieuwbouw is uitgebleven!

Aanvullend op de sloop van het beddenhuis, is een deel van de aanbouw naar het oude deel van het ziekenhuis gesloopt. Het betreft hier de bovenste etage van de voormalige doorgang en de liftschacht.

De sloopwerkzaamheden zijn in een periode van 3 maanden uitgevoerd. Het sloopproject is door velen gevolgd, waaronder een aantal dronepiloten. De hierbij gemaakte filmbeelden, die te zien zijn op internet, zijn al vele malen bekeken en geven een prachtig beeld van de omvang en voortgang van het werk. Dus als je nog meer beeldmateriaal van dit project wil zien, kijk dan even op Youtube door op ‘Ziekenhuis Oldenzaal´ te zoeken.