Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens de uitvoering. Daarom hechten wij grote waarde aan goed onderzoek, een strakke planning en nauw overleg. Door concrete afspraken en werkomschrijvingen zorgen we voor duidelijkheid en overzicht.

Onze werkwijze

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Werkvoorbereider / projectleider en kwaliteitsmedewerker Sloop

Tom Holsink

Renovatiesloop Winkelcentrum Zuidplein

Projectdetails

Winkelcentrum Zuidplein is met een vloeroppervlak van ca. 55.000 m², één van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. Het is onder architectuur gebouwd in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw en sindsdien meerdere keren gerenoveerd. Het typerende van het winkelcentrum is dat de winkels zich op de “eerste” etage bevinden en de begane grond is ingericht voor parkeren, op- en overslag en openbaar vervoer.

In opdracht van Akor Bouw uit Rijssen is Kamphuis Sloopwerken momenteel bezig het voormalige winkelpand van IT’s / Saturn te slopen aan de zuidzijde van het winkelcentrum. Het betreft een renovatiesloopproject die uitgevoerd wordt op de begane grond (toegangsruimte en opslag) en de verdiepingsvloer (winkel).

Op de begane grond worden de aanwezige garageboxen gesloopt. Om de vernieuwde indeling van logistieke afhandeling van goederen en mensen mogelijk te maken, worden de aanwezige roltrappen, de vaste trap inclusief trappenhuis en de lift naar de eerste verdieping gesloopt. De winkelruimte op de eerste verdieping wordt volledig gestript door het verwijderen van de plafonds, vloerafwerking en het verwijderen van enkele betonnen vloeren. Verder worden er sparingen in de vloer aangebracht voor de renovatie van het pand.

Om de overlast van het winkelend publiek en de omgeving tot een minimum te beperken, is gekozen voor een werkwijze die er per dag in voorziet, dat de containers voor sloopafval die ’s morgens geplaatst worden, direct ’s avonds weer worden meegenomen.

De werkzaamheden van dit renovatieproject zijn in juli 2014 gestart en zullen op basis van de planning midden september afgerond moeten zijn. Tot die tijd zal de Twentestraat (locatieadres) worden gebruikt door Twentse slopers!