Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens de uitvoering. Daarom hechten wij grote waarde aan goed onderzoek, een strakke planning en nauw overleg. Door concrete afspraken en werkomschrijvingen zorgen we voor duidelijkheid en overzicht.

Onze werkwijze

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Voorman sloop

René Snijders

Renovatiesloop Technohal UT Enschede

Projectdetails

Verscholen tussen ‘The Gallery’ en het ‘Nanolab’, ligt aan de zuidzijde van het Universiteitsterrein in Enschede, de Technohal. Het industrieel ogende bouwwerk dateert uit de jaren 70 en is destijds gebouwd voor het onderkomen van de Faculteit Procestechnologie. Het pand is sterk veroudert en er is door de specifieke indeling ook geen nieuwe functie voor gevonden. Tijd voor rigoureuze maatregelen. Maar dan wel met het behoud van de karakteristieke uitstraling!

Een renovatiesloop moet tot de bouw van een nieuw Multifunctioneel Universiteitsgebouw gaan leiden. Een mooi project voor Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering. Kamphuis heeft al meerdere sloopwerkzaamheden op en nabij het Universiteitsterrein uitgevoerd en met deze renovatiesloop voegen we daar een mooie referentie aan toe.  

Het bouwwerk, met een vloeroppervlak ca. 1.200 m², wordt door ons in twee fasen aangepakt. Fase 1 bestaat uit het ‘binnenwerk’, in fase 2 wordt de buitenzijde aangepakt.

Het startschot voor dit project is in oktober 2016 gegeven door een aantal studenten van de UT.  Zij hebben `de eerste binnenwand´ vakkundig klein gekregen. Vervolgens zijn door onze vakmensen de binnenwanden, plafonds, leidingwerk en vloeren verwijdert. Het werk dat in het naastgelegen Nanolab wordt uitgevoerd is zeer gevoelig voor omgevingsfactoren. Daarom zijn er met hen afspraken gemaakt over de tijdszones waarin wij onze zware werkzaamheden uitvoeren, die veel trillingen veroorzaken.  

Zoals de bouwperiode reeds doet vermoeden, is ook in de Technohal asbest toegepast, waaronder in de buitengevel. Er blijkt o.a. asbesthoudend materiaal te zijn toegepast in de buitenkozijnen, dat door onze asbestsaneringsexperts vakkundig is verwijdert. Na het verwijderen van alle asbesthoudende elementen, worden de laatste werkzaamheden afgerond. Het eindresultaat is dat van de “glazen kathedraal”, zoals de Technohal ook wel genoemd wordt, alleen het geraamte nog is overgebleven. Van hieruit neemt de bouwkundig aannemer het stokje van ons over en zullen de bouwwerkzaamheden worden opgestart.

Dit renovatieproject met asbestsanering is uitgevoerd in opdracht van Universiteit Twente.