Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens de uitvoering. Daarom hechten wij grote waarde aan goed onderzoek, een strakke planning en nauw overleg. Door concrete afspraken en werkomschrijvingen zorgen we voor duidelijkheid en overzicht.

Onze werkwijze

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Werkvoorbereider / projectleider en kwaliteitsmedewerker Sloop

Tom Holsink

Renovatiesloop MST Oldenzaal; Fase 1

Projectdetails

Het MST (Medisch Spectrum Twente) investeert 14 miljoen euro in de renovatie van het ziekenhuis in Oldenzaal. Het kleinschalige ziekenhuis wordt door de verbouw een centrum voor poliklinisch onderzoek en –behandeling en acute zorg.

Het huidige complex is in de afgelopen honderd jaar in vijf fasen gebouwd. De Neogotische voorzijde met de kenmerkende veranda’s is in 1918 en 1930 gebouwd. De veranda’s hadden als doel om mensen met b.v. tuberculose buiten te kunnen laten genieten van de buitenlucht en werd daarom vaak vergeleken met een sanatorium. In de jaren 50 is de beddenvleugel (ook wel ‘de banaan’ genoemd, vanwege de kromme vorm van de uitbouw) aan de westzijde gebouwd. De laatste bouwdelen aan de achter- en oostzijde dateren uit 1979 en 1992. Door deze laatste bouwdelen is er een ‘carré’ ontstaan, waar ook het nieuwe ontwerp aan vastgehouden is, maar dan compacter. De neogotische gevel met veranda’s wordt vanzelfsprekend behouden. Centraal in het bouwwerk wordt een nieuwe binnenplaats aangelegd.

De   realisatie van de nieuwbouw is opgedeeld in twee fasen. Fase 1 betreft de   renovatie van het oude ziekenhuis en de achterbouw aan de oost- en   noordzijde. Fase 2 betreft de nieuwbouw t.p.v. het voormalig beddenhuis en   het realiseren van de nieuwe entree.

De sloopwerkzaamheden voor beide fasen worden door Kamphuis Sloopwerken uitgevoerd, die het project in opdracht heeft gekregen van Koopmans Bouw, aannemer van de renovatie en nieuwbouw.

In september 2014 is gestart met de sloopwerkzaamheden voor fase 1. Ter plaatse van het oudste deel van het ziekenhuis aan de voorzijde zijn op minimale schaal bouwkundige elementen verwijdert. Ter plaatse van de achterbouw zijn de drie verdiepingen tellende bouwdelen totaal gestript. Op aanwijzing van het installatiebureau zijn de niet her te gebruiken technische installatiedelen verwijdert.  Verder is een deel van de overgang naar de westvleugel gesloopt. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het aanwezige asbest in de bouwdelen door derden gesaneerd.  De sloopwerkzaamheden van fase 1 worden verwacht in februari 2015 te worden afgerond. Ondertussen is op 17 december 2014 de feestelijk aftrap is gegeven voor de nieuwbouwwerkzaamheden.

De start van de werkzaamheden voor fase 2 staan ook voor 2015 ingepland, dan zal door ons de totaalsloop van de westvleugel worden uitgevoerd onder het motto: ‘gaan met die banaan’!