Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens de uitvoering. Daarom hechten wij grote waarde aan goed onderzoek, een strakke planning en nauw overleg. Door concrete afspraken en werkomschrijvingen zorgen we voor duidelijkheid en overzicht.

Onze werkwijze

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Uitvoerder sloop

Yuri Dukker

Renovatiesloop Alliander Arnhem

Projectdetails

“Hoofdkantoor Alliander wordt moderner en zuiniger”, zo kondigt Alliander op haar website de ingrijpende verbouwing aan, voor haar kantoor aan de Utrechtseweg in Arnhem. Het pand dat dateert uit 1992, voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Om dit te bewerkstelligen, heeft Alliander een aanbesteding gehouden met zéér specifieke eisen ten aanzien van duurzaamheid. Dura Vermeer heeft met diverse contractpartners, waaronder Kamphuis Sloopwerken, deze aansprekende aanbesteding gewonnen.

Op 1 januari 2016 zijn we gestart met onze werkzaamheden. Het 5 verdiepingen tellende gebouw is volledig gestript, zijn er diverse loopbruggen verwijdert en is een zeer groot aantal strekkende meters Metal Stud (MS) wanden gesloopt. Alle vrijkomende materialen zijn terplekke gesorteerd en voor een groot deel gebruikt voor de nieuwe inrichting. Zo zijn bijvoorbeeld oude binnendeuren teruggeplaatst als wanden, gebruikt glaswol toegepast als isolatie in de wanden en zijn plafondplaten hergebruikt in het nieuwe plafond. De laatste drie foto’s van de fotocollage zijn genomen van hergebruikte materialen in de nieuwe inrichting.

De vrijkomende materialen die niet geschikt waren voor hergebruik in het nieuwbouwplan, hebben bij Kamphuis via Omgekeerd Bouwen een tweede leven gekregen. Hierbij valt te denken aan stekkerdozen, noodverlichting, brandmelders en vloerdelen.                                           

Mede door deze werkwijze is 95% van het uitkomend materiaal gerecycled, waarvan een groot percentage in het pand zelf. Kamphuis heeft voor dit project een slooppaspoort bijgehouden, waarin alle vrijkomende afvalstromen zijn opgenomen. Ons deel van het project is eind juli 2016 afgesloten. Wat ons betreft is dit hét voorbeeld van het slopen van de toekomst. Meer weten, kijk dan ook eens op www.omgekeerdbouwen.nl.