Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens de uitvoering. Daarom hechten wij grote waarde aan goed onderzoek, een strakke planning en nauw overleg. Door concrete afspraken en werkomschrijvingen zorgen we voor duidelijkheid en overzicht.

Onze werkwijze

Whitepaper

Meer weten over Asbestsanering? Download onze whitepaper met aanvullende informatie over Asbestsanering.


download

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Werkvoorbereider / projectleider en kwaliteitsmedewerker Sloop

Tom Holsink

Renovatiesloop Twickelcollege Hengelo

Projectdetails

Het Twickelcollege heeft grote plannen voor haar locatie aan de Woolderesweg in Hengelo. In de zomer van 2016 dient hier een nieuw schoolcomplex in gebruik te worden genomen. Deze nieuwbouw wordt deels gerealiseerd op constructieonderdelen van de ´oude´ bebouwing, of terwijl er dient een renovatiesloop te worden uitgevoerd. Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering voert deze combinatie van asbestsanering en sloop uit in opdracht van Stichting Carmelcollege Hengelo.

Na het plaatsen van de terreinafscheiding, is gestart met de asbestsanering. Hierbij zijn onder andere asbesthoudende kozijnpanelen, kit gebruikt achter de kozijnpanelen, koord in kabeldoorvoeren en flenspakkingen gesaneerd. Vervolgens is alle losstaande inboedel verzamelt en voor zover mogelijk hergebruikt via onze collega’s van Omgekeerd Bouwen. De bouwdelen zijn ontdaan van installaties, zoels elektra, verwarming en koelsystemen.  Het koelsysteem wordt eerst geleegd door een STEK-erkend bedrijf, voordat het verwijdert wordt. Na al deze handelingen kan het feitelijke sloopwerk beginnen.

De dakopbouw bestaande uit styropor dakbedekking, is volledig gesloopt inclusief verlaagde plafonds, dakramen en houten balklaag. Vervolgens is het merendeel van de binnen- en buitenmuren gesloopt, om vervolgens ook de betonvloer weg te nemen. Uiteindelijk is een geraamte van staal en beton achtergebleven, die de basis gaat vormen voor de nieuwbouw.

Voor dit project is een groot scala aan eigen materiaal en materieel ingezet, zoals mobiele en rupskranen, diverse bob-cats en een variëteit aan handgereedschap voor het sloopwerk. Het transportwagenpark ondersteund door de afvoer van hout, metaal en restafval te verzorgen. Onze mobiele puinbreker zorgt voor het duurzaam verwerken van het vrijkomende puin tot granulaat. Maar het belangrijkste zijn toch onze mensen die alles bedienen en die er voor hebben gezorgd dat ook dit project weer op een goede en veilige wijze is uitgevoerd binnen de vooraf gestelde planning.

Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering; De juiste combinatie van mens en materieel!