Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens de uitvoering. Daarom hechten wij grote waarde aan goed onderzoek, een strakke planning en nauw overleg. Door concrete afspraken en werkomschrijvingen zorgen we voor duidelijkheid en overzicht.

Onze werkwijze

Whitepaper

Meer weten over Asbestsanering? Download onze whitepaper met aanvullende informatie over Asbestsanering.


download

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Renovatiesloop oude ABN-AMRO Enschede

Projectdetails

Één van de aansprekende klussen van Kamphuis Sloopwerken in 2016, is de renovatiesloop van het voormalige ABN-Amro kantoor aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. Het project is uitgevoerd in opdracht van Koopman Vastgoed B.V..

Het voormalige ABN-Amro-pand aan de Oldenzaalsestraat in Enschede, dateert van 1972, had een voor die tijd ‘futuristische’ bouwstijl. Hierbij is gebruikt gemaakt van witte prefab gevelelementen, met dé kenmerkende brons getinte ramen. Sinds de bank uit het pand is vertrokken, staat het pand leeg en is de tand des tijds aan het pand gaan knagen. De witte elementen zijn grauw geworden en maakt het pand een desolate indruk.

Koopman Vastgoed B.V. heeft het pand recentelijk aangekocht, met het idee er een nieuwe bestemming aan te geven en het gebouw weer nieuw elan te geven. Vooruitlopend op de nieuwe invulling heeft Koopman Vastgoed B.V. aan Kamphuis Sloopwerken de opdracht gegund, het pand tot casco niveau te strippen.

In september 2016 is gestart met deze voorbereidende werkzaamheden. Alle bruikbare materialen zijn door Omgekeerd Bouwen, uit het pand gehaald om voor hergebruik te worden ingezet. Buitenhekwerk, meubilair, verlichting en glasblokken zijn een aantal voorbeelden van herbruikbare materialen. Vervolgens is elke verdieping door onze slopers vakkundig gestript en zijn waar nodig kleinschalige sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Ook het slopen van de vele kluizen heeft onderdeel uitgemaakt van onze werkzaamheden. Helaas is in geen van deze kluizen iets van waarde achtergelaten en zullen we toch door moeten naar het volgende project.

Het project ABN-Amro is het eerste project waar de filosofie van omgekeerd bouwen in de praktijk is toegepast. Hergebruik van grondstoffen en materialen moet naar ons idee de normaalste zaak van de wereld worden. Nieuwsgierig naar Omgekeerd Bouwen, kijk dan op de site www.omgekeerdbouwen.nl.